-
HalfdeadKiller
- Registered user
- Posts: 468
- Joined: 15 Oct 2014, 13:17
Post
by HalfdeadKiller » 06 May 2015, 11:24
Bug Description:
A concise description of what the problem is. Pure description, no narrative or conversational language.
APCs on the Sulaco are not chargine. Currently it is the Charlie and Delta APCs. Also, research's Lab and Containment APCs are misaligned. Along with the Sulaco Sleepers APC.
Steps to Reproduce:
- Step by step instructions on how to reproduce this bug.
- Do not assume anything, the more detailed your list of instructions, the easier it is for the developer to track down the problem!
No steps to report as it is a mapping error.
(Optional) Other notes:
-
Abbysynth
- Registered user
- Posts: 465
- Joined: 30 Apr 2015, 21:15
- Location: Ottawa, Ontario
Post
by Abbysynth » 06 May 2015, 12:14
Psst, whoever added those:
Put the APCs on the -floor- where the end-wire terminates, then use Pixel_Y and Pixel_X in edit mode to move it so it looks like it's on the wall. If you slap the APC on the actual wall itself, it won't connect or generate the terminal (the little multiwire hub thing that goes from APC -> wire)
Oh also one important thing: You also have to set the APC's DIR value to match up with the corresponding wire. Even though APCs don't have directional icons, the dir does matter, I think the default faces south (2?).
-
apophis775
- Host
- Posts: 6985
- Joined: 22 Aug 2014, 18:05
- Location: Ice Colony
- Byond: Apophis775
-
Contact:
Post
by apophis775 » 06 May 2015, 21:28
It's my fault.
They WERE all properly aligned, but Space Station 13 doesn't enjoy "Nudge" so it fucked everything all up. A fix is... coming.... eventually...
Just be happy that as an alien you can properly identify vents, and that as a marine, you don't lose power the second the bridge APC breaks.
-
HalfdeadKiller
- Registered user
- Posts: 468
- Joined: 15 Oct 2014, 13:17
Post
by HalfdeadKiller » 07 May 2015, 09:35
Apop, this -may- help with fixing the movement bug.
http://www.ss13.eu/wiki/index.php/Guide ... t_syndrome
I fucked up code once building a RUST engine in the map editor. Made the same mistake you did. Just found what I did to fix it. Follow the step_x,step_y fix -should- fix the movement issue. It did for me at least.
-
Rahlzel
- Donor
- Posts: 1160
- Joined: 14 Dec 2014, 16:17
- Location: USA
Post
by Rahlzel » 07 May 2015, 18:22
Thanks, HalfdeadKiller. That link is what I was shown when I first encountered the issue a few months ago, too.
Technically that "step" issue was fixed moments after the map update was made live. The issue now is just positioning the APCs correctly.
And for future reference, I created a useful regular expression that finds all instances of "step_x" and "step_y" (including extra spaces, semi-colons, etc) and erases them from the map file. It works best with Notepad++. You're welcome to use it if you encounter the issue again. I should probably post it on that wiki:
Code: Select all
step_(x|y)\s=\s[a-zA-Z0-9.\-_]+;?\s?
-
Rahlzel
- Donor
- Posts: 1160
- Joined: 14 Dec 2014, 16:17
- Location: USA
Post
by Rahlzel » 26 Jun 2015, 13:04
I realigned the APCs and hopefully fixed this issue. Moving.